WC ecologic

Wc ecologic a devenit din ce in ce mai practic, mai adaptabil si mai util, putand fi utilizat pentru apraope orice tip de mediu sau situatie. Il putem folosi la evenimente, in calatorii sau in propria noastra casa.  Utilitatea lui este pe cat de apreciata, pe atat de exploatata.

 

Este util un wc ecologic?

        

         Traim intr-o era indistriala in care, cu cat deterioram mai mult stratul de ozon, cu atat mai mult incercam sa gasim metode pentru a proteja mediul inconjurator. Mancaruri bio, masini ecologice si acum si toalete ecologice. Un wc ecologic este o inventie destul de recenta si se pare ca din ce in ce mai apreciata si mai cautata.

         Aceste toalete ecologice pot fi folosite in cadrul unor evenimente sociale (concerte, festivaluri, targuri, expozitii, meciuti sportive etc), pot fi amplasate in parcuri sau in alte spatii publice, pot fi montate in rulote sau autocare si le putem utiliza chiar si in cadrul propriei noastre locuinte.( mai exact in curte sau gradina). Acestea se pot achizitiona sau inchiria pe o anumita perioada de timp. Un wc ecologic este destul de usor de montat si de intretinut si se poate adapta nevoilor noastre.

         Exista wc-uri ecologice simple, clasice, dotate doar cu cele doua bazine (unul in partea de sus pentru apa si celalalt in partea de jos pentur reziduri), dar exista si toalete moderne, tehnologizare, cu dispozitive pe baza senzoriala pentru curatarea, dezinfectarea si uscarea mainilor, cu sisteme de dezinfectare si cu program de curatare automata dupa fiecare utilizare. Acestea din urma sunt foarte apreciate, nu numai pentru ca se pot amplasa in functie de dorintele si necesitatile noastre, dar ofera si siguranta unei igienizari corespunzatoare.

         Asa cum am mentionat, fie ca vorbim despre o toaleta ecologica utilizata la un eveniment, fie ca vorbim despre una pentru o rulota sau un autocar, acestea sunt dotate cu doua bazine. Unul in partea de sus pentru apa - este necesar sa ne asiguram ca in permanenta, in acest bazin se afla substante necesare pentru dezinfectare. Iar in partea de jos, toaleta este prevazuta cu un bazin pentru reziduri. Acesta din urma trebuie sa aiba in el substante care sa ajute la descompunerea rezidurilor pentru a nu crea astfel un focar de bacterii.

         Aceste toalete au devenit foarte apreciate si foarte utilizate pentru cat sunt de practice si pentru ca pot fi amplasate oriunde. Insa cel mai important motiv este asa-zisa dorinta a noastra de a proteja natura si pe noi insine, inventand astfel tot felul de motede prin care sa evitam contactul dintre reziduri toxice de orice natura si solul sau oamenii. Atunci cand vine vorba despre evenimente la care participa in deosebi copiii, chiar sunt recomandatele toaletele cu programe de curatare automata pentru a ne asigura de sterilitatea mediului copiiilor.

 

         Un wc ecologic este chiar potrivit si recomandat pentru un eveniment, indiferent de natura sa, sau pentru a ne satisface noua nevoile in vacante sau acasa. Acestea se pot inchiria sau se pot cumpara. Este recomandat sa se respecte toate sfaturile de amplasare, asamblare si intretinere a acestor toalete.