Toalete ecologice pentru casa

Toalete ecologice pentru casa

O alternativa comoda, curata si cu un cost de intretinere un pic mai mare decat toaletele clasice pentru casa noastra sunt toalete ecologice pentru casa. Acestea nu au nimic diferit fata de o toaleta ecologica normala, doar ca, avem si posibilitatea de a le amplasa in propria noastra casa, mai exact in propria noastra curte sua gradina.

 

Care este utilitatea unor toalete ecologice pentru casa?

 

         Este simpl. Niciuna! Toaletele ecologice au fost in principal concepute pentru a fi utilizate in parcuri sau alte spatii publice sau pentru a fi amplasate la evenimente precum concerte, targuri sau festivaluri. Si asta pentru ca sunt usor de amplasat si intretinut. Este de inteles adaptarea lor pentru a fi montate in rulote sau autocare, dar pentru propria noastra aceste toalete ecologice pentru casa nu fac nicio diferenta.

         Toaletele ecologice au fost concepute pentru a crea un mediu mai curat si mai steril pentru oameni in spaiul public deoarece toalete clasice amplasate in parcuri devenisera extrem de greu de intretinut, iar unele devenisera chiar adevarate focare de infectie. Creand aceste toalete ne-am asigurat ca rezidurile sunt descompuse si nu mai reprezinta un pericol din niciun punct de vedere.

         O toaleta ecologica obisnuita sau aceste toalete ecologice pentru casa au la baza aceleasi piese componente principale. Mai exact, in partea de sus toaletele sunt prevazute cu bazine pentru apa in care se vor pune constant substante de dezinfectare si curatare. In partea de jos a toaletei se afla cel de-al doilea bazin pentru reziduri. Acsta din urma trebuie constant dotat cu substante care ajuta la descompunerea rezidurilor si cu substante de dezinfectare cat mai puternice. Astfel, acestea nu sunt tocmai greu de intretinut. Pentur cei mai pretentiosi dintre noi au fost concepute si toaletele ecologice de lux. Acestea sunt mai tehnologizate si cu mai multe dotari, dar practic cu acelasi scop si cu un cost de inchiriere sau achizitionare mult mai mare.

         Este adevarat ca o toaleta ecologica, chiar daca are un cost mai mare de achizitionare este o alternativa buna pentru curte sau gradina raportat la costurile construirii unei toalete corespunzatoare din zid. In plus, aceasta toaleta nu ar necesita o fosa septica sau legarea la o retea de canalizare. Pe de alta pare, construirea unei toalete clasice in curte sau gradina presupune un cost initial si apoi costuri minime d eintretinere, iar atunci cand vine vorba de toaleta ecologica pe langa costul de achizitionare, apar si costurile nu tocmai mici de intretinere permanenta.

         Asadar, chiar daca aceste toalete ecologice pentru casa sunt mai moderne si arata mai bine, ele nu ar trebui sa fie vazute totusi ca piese de design in curtea sau gradina noastra, ci ca lucruri necesare. Si ca orice lucru necesar presupune un cost, cost ce trebuie pus in balanta cu cel al construirii unei toalete clasice. Comoditatea crescanda a oamenilor a adus acest tip de toalete si in gospodariile lor, insa scopul principal era utilizarea lor in spatiul public pentru ca sunt mai igienice si mai usor de intretinut ca si efort fizic, insa, se presupune ca toaletele din propriile noastre case sunt deja bine intretinute.